19 Ocak 2016 Salı

21 gün denemesi ve 1. GÜN


Günaydıınnn :)

"Alışkanlıklar 21 günde kazanılıyor"

İnternette gezerken bir aksesuar firması yazmış,daha doğrusu araştırmış. 21 gün boyunca kesintisiz alışkanlık yapmak istediğimiz davranışı yaparsak günlük hayatımıza yerleşiyormuş; ama 21 gün kesintisiz olmalıymış. Bir gün yapmazsan başa dönüp tekrar başlamalı diyor. Bana mantıklı geldi veeee ben bu uygulamayı sabah saat 05:00 de kalkmak için uygulayacağım :) Aslına bakarsan bu sistemi bir kaç ay önce başlamıştım. 4 gün uygulayabildim. Uyku kazandı :) 




Bu sabah uygulamaya tekrar başladım. Saat 05:00 de kalktım. etraf karanlık, yatak beni bırakmıyordu ama ben bu erkenden kalkma işini alışkanlık haline getirmeliydim ve kalktııııımmm :) kalkar kalkmaz bir türlü elim gitmeyen 2 sepet ütünün 1 sepetini saat 06:30  da bitirdim :) bu beni inanılmaz mutlu etti. Üzerimden sanki yük birazda olsa hafifledi :) 




 Kendime böyle bir liste hazırladım. bu listeyi de uyguladığımda hafta sonu ve akşam kızıma ve eşime daha fazla vakit ayırmış olacağım :) En başta sabahları eşime missssler gibi bir kahvaltı hazırlayıp uyandırmış olacağım. İnşallah becerebilirim. Eğer bu alışkanlığımı farklı yöntemden de kazana bileceğimi düşünüyorsan, önerilere açığım. 

Sevgiler Hatiç

İnstagram : hatiecekoray 

            beklerim


4 yorum:

  1. 21 gün demek , bunu bende bir deneyeyim çok iadeli değilim ama denemekte fayda var.Güzel yazı olmuş kuzum:) öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tubim, deniyelim ki sen iradelisin bence yaparsın. hep destek tam destek.İstersen 5 te arayım seni :))))))

      Sil
  2. Ben 21 günde uzun yılların alışkanlığını değiştirebildim. Bir kahve delisi olarak günde en az 5 kupa şekerli ve kremalı kahve içiyordum, ooohhhh gelsin kilolar. Azmettim 21 günde kremayı tamamen bıraktım, şekeri de teke düşürdüm. Şimdi kesinlikle kremalı içemiyorum. Amaaaaa her sabah 05:50 de kalkmak zorunda olan ben, hala bunu alışkanlığa dönüştürebilmiş değilim :(((((((, sabahları yataktan bedenim kalkıyor, ama ruhum uyumaya devam ediyor. Eveeeet erken kalkan yol alır, sabahları işe gitmeden yemeğimi yapıp ortalığı toparlıyorum çok iyi oluyor. İnşallah sende 21 gün boyunca azmedip hedefine ulaşırsın .. Öptüüüüüm

    YanıtlaSil
  3. :)) yatak çok güzel ama Ayselcim. çok zorlandım bugün. birde kız gece sürekli uyanıp bir şey istiyor. zorlanacağım ama ben bu 21 ün içini halledeceğim inşallah. senin azminden istiyorum bendeeee :)) canım benim çok öpüyorum.

    YanıtlaSil